När vi får in cyklar till vårt lager skickas de ner till vår cykelverkstad där kvalificerade mekaniker förmonterar och packar om dem. Växlar, hjul och bromsar förmonteras och alla muttrar och skruvar dubbelkollas innan cyklarna läggs ut till försäljning.


Steg 1: Växlar

Oavsett om du har kedjeväxel, navväxel eller planetväxel är det vitkigt att du ka lita på att din växel fungerar som den ska. Perfekt inställda växlar ger ökad körglädje och bättre kraftöverföring i tramptagen. Känner du att dina växlar börjar hacka är det oftast bara någon liten justering som behövs göras - det kan vara bra att låta en cykelmekaniker kolla på det innan problemet blir för stort. 


Steg 2:

Hjulen är inte alltid helt centrerade på cykeln när den kommer från tillverkaren. Vi centrerar hjulen och ser till att eventuella felaktigheter som kan ha uppstått i fabriken försvinner. Våra hjul levereras aldrig utan att vi först justerat dem för optimal funktion. 


Steg 3: Bromsjustering

Mekaniska fälgbromsar och hydrauliska bromssystem måste ställas in och kontrolleras av kunniga cykelmekniker innan vi kan konstatera dem säkra. Innan leverans genomförs därför ett noggrant bromstest på alla cyklar.


Steg 4: En sista koll

Slutligen dubbelkollar våra cykelmontörer skruvar, bromsar, fjädringar, lager, kedjor och allt som är viktigt för säkerheten en extra gång. Varje cykel som packas och görs redo för försäljning kvalitetssäkras av en utav våra Bikester-mekaniker som sätter sin signatur på kartongen.


Steg 5: Leverans

Vi önskar att det vore så lätt som att packa upp och cykla iväg - men några få små justeringar behövs göras innan din cykel är körklar. För att cykeln ska kunna fraktas så smidigt som möjligt har vi tagit av framhjulet, styret och pedalerna. Alla nödvändiga verktyg levereras med cykeln samt en noggrann beskrivning av hur du utför monteringen.