Vad ska jag välja för däck?

• Att förstå däcksdimensioner kan verkligen kännas som att navigera i en labyrint av siffror och mått. Men oroa dig inte, vi har verktygen för att göra det enklare för dig att hitta det perfekta däcket för din cykel!

Börja med att ta reda på dimensionerna på dina nuvarande däck. Det mest tillförlitliga måttet att använda är det som anges i millimeter, exempelvis 25-622, vilket är en vanlig storlek för racerdäck. Här representerar "25" däckets bredd och "622" däckets diameter, båda i millimeter. Det är viktigt att diametern, dvs. siffran efter bindestrecket, matchar exakt eftersom det annars inte kommer att passa på fälgen. Bredden, siffran före bindestrecket, kan ofta varieras något beroende på utrymmet i cykelns ram och framgaffel.

När du utforskar vårt sortiment av dubbdäck, och inte hittar exakt din storlek, rekommenderar vi att du väljer en något smalare bredd för att säkerställa att däcket passar i ramen. Dubbdäck tenderar att vara något större i både bredd och höjd jämfört med vanliga däck. Om du exempelvis har däck som är 40 mm breda som standard, kan det vara en god idé att överväga dubbdäck som är 35 eller 37 mm breda.

För att underlätta din sökning erbjuder vi användarvänliga filtreringsfunktioner där du kan sortera däck efter både tumstorlek och millimeter. Med dessa verktyg blir det enkelt att navigera i däckdimensionernas värld och hitta det rätta däcket för just din cykel.