Vilka pumpar passar bäst till MTB?

  • För dig som är passionerad om mountainbiking är det viktigt att ha rätt verktyg för att upprätthålla din cykels kondition. Ett korrekt däck- och dämpartryck är essentiellt för en förstklassig cykeltur. Här är en genomgång av de cykelpumpar som är viktiga för att din MTB ska fungera optimalt.

    Viktiga cykelpumpar för varje MTB-cyklist:

    • En pålitlig golvpump med tryckmätare är grundläggande för att justera däcktrycket till det ideala nivån innan du ger dig ut.
    • En dämparpump är kritisk för att finjustera dina dämpares tryck, vilket bör kontrolleras regelbundet, åtminstone varje annan åktur, för att upprätthålla optimal prestanda.
    • En kompakt minipump bör alltid finnas med under åkturen för oförutsedda situationer. För en snabbare och mer platsbesparande lösning kan en kolsyrepump vara ett bra komplement. Om du deltar i tävlingar kan det vara klokt att ha båda varianterna tillgängliga.

    Tillbehör att överväga för MTB-cyklister: En portabel däcktrycksmätare för att kunna göra justeringar av däcktrycket under själva turen, anpassat efter olika typer av terräng.

    För de som kör med tubeless däck: En booster kan vara en smart investering för att enklare kunna montera och pumpa upp tubeless däck.

    Att ha rätt utrustning förbättrar inte bara din upplevelse på mountainbike-stigarna, det är också en viktig del i att hålla dig säker. Se till att du är välutrustad med de rätta pumparna för din MTB-upplevelse.

  • Fick du svar på din fråga?