Vilket stöd passar?

  • Cyklar är konstruerade på olika sätt och därför krävs det olika typer av stöd beroende på cykelmodell. Det är viktigt att notera att vissa högkvalitativa mountainbikes och landsvägscyklar inte har någon möjlighet att fästa ett stöd. Den mest förekommande typen av stöd är det centrummonterade stödet, vilket fästs mellan bakdäcket och vevpartiet. Dessa stöd är populära för sin stabilitet och enkelhet att montera.

    En annan typ av stöd är de som monteras på cykelns bakstag. När du väljer ett sådant stöd är det avgörande att mäta avståndet mellan skruvhålen noggrant, eftersom dessa stöd ofta är specifikt utformade för att passa vissa cykelmodeller. Innan du genomför ett köp av ett bakstagsmonterat stöd, bör du alltid kontrollera att stödet är kompatibelt med just din cykelmodell.

    Om du är osäker på vilken typ av stöd som passar din cykel, eller hur du ska mäta för att hitta rätt stöd, rekommenderar vi att du rådfrågar en expert. Detta kan du göra i en välsorterad cykelbutik där personalen kan vägleda dig till rätt val baserat på din specifika cykel och dina behov.

  • Fick du svar på din fråga?