Vad bör jag välja för lås?

  • Att välja rätt lås för din cykel kan verkligen kännas som en djungel med alla de alternativ som finns tillgängliga. För att skydda din cykel på bästa sätt är det viktigt att överväga både typen av lås och hur det fungerar med din cykels konstruktion.

    Ramlås är en praktisk lösning som monteras direkt på cykelramen, vilket gör dem svåra att manipulera. De är dock inte fulländade på egen hand eftersom de inte förhindrar att cykeln kan bäras bort. Därför är det klokt att komplettera med ett ytterligare lås.

    För en mer universell lösning finns det lås med medföljande hållare som gör det enkelt att ta med låset när du cyklar. Bygellås är ett exempel på detta och många av dessa är godkända av Stöldskyddsföreningen, vilket innebär att de uppfyller vissa säkerhetskrav och kan ge ett bättre skydd mot stöld.

    Om du verkligen vill säkerställa att din cykel är skyddad till det yttersta, bör du överväga ett vikbart lås. Dessa är en hybrid mellan bygellås och kättinglås och erbjuder hög säkerhet samtidigt som de är flexibla och enkla att hantera.

    När du väljer lås, tänk på att det starkaste och mest robusta låset kan vara den bästa investeringen för att hålla din cykel säker. Det är också en god idé att använda två olika typer av lås, då detta kan avskräcka tjuvar genom att göra stölden mer tidskrävande och komplicerad.

  • Fick du svar på din fråga?