Vad ska jag välja för storlek på vattenflaskan?

  • Vid cykling och andra fysiska aktiviteter är det avgörande att justera ditt vätskeintag för att matcha din kropps behov. En genomsnittlig person kan förväntas använda omkring en liter vätska varje timme under träning. Detta kan variera beroende på kön; kvinnor kan ha ett något mindre behov medan män ofta kräver lite mer. Dessutom påverkas ditt vätskebehov av din kroppsvikt.

    Under ett träningspass som varar i cirka 40 minuter kan det vara lämpligt att konsumera mellan 500 och 600 milliliter vatten. Det är också viktigt att du ser till att vara välhydrerad redan innan passet startar. Genom att göra detta säkerställer du att vattnet du har med dig i din flaska räcker under hela din aktivitet.

    För längre träningspass, som sträcker sig över en timme, bör du överväga att packa en större vattenflaska. En mängd på 700 till 800 milliliter bör vara tillräckligt för att upprätthålla en god hydrering genom hela passet. Regelbundet vätskeintag före, under och efter din cykeltur eller träning är essentiellt för att bibehålla en bra vätskebalans och för att kunna upprätthålla din prestandanivå.

  • Fick du svar på din fråga?