Vad är max tryck för en cykelpump?

• För att säkerställa bästa möjliga prestanda i dina cykeldäck, speciellt om du använder en landsvägscykel som kräver högre tryck, är det avgörande att välja en pump som kan leverera den kraft som behövs. På marknaden finns det pumpar som klarar av att pumpa upp till 160 PSI eller 11 bar, men ofta är detta mer än vad som är nödvändigt. För landsvägscyklar är det vanligt att rekommendera ett tryck omkring 9 bar, särskilt om cyklisten väger mer än 85 kg. De flesta standardpumpar är därför tillräckligt kraftfulla för att uppfylla dessa behov.

Om du funderar på att skaffa en minipump eller en pump som monteras på cykeln, bör du noggrant kontrollera vilket maximalt tryck pumpen kan hantera. Dessa mindre pumpar når ofta inte upp till samma höga tryck som deras större motsvarigheter och kan vara otillräckliga för landsvägscyklar där högre tryck är essentiellt.

För ytterligare vägledning om korrekt lufttryck i cykeldäck och hur du bäst uppnår detta, rekommenderar vi att du tar del av vår omfattande guide i ämnet. Där hittar du värdefull kunskap som hjälper dig att underhålla dina däck optimalt för en trygg och effektiv cykelupplevelse.