Vad innebär SSF-godkänt?

  • Ett SSF-godkänt cykellås motsvarar de höga säkerhetsstandarder som har etablerats av Stöldskyddsföreningen i Sverige. Dessa lås har genomgått rigorösa tester för att säkerställa att de kan stå emot olika typer av inbrottsförsök och därigenom minska risken för cykelstöld. Att använda ett SSF-godkänt lås är inte bara ett sätt att skydda din cykel, utan det är ofta också ett krav från försäkringsbolagen för att din stöldförsäkring ska vara giltig.

    När du söker efter det optimala låset för din cykel hos oss, kan du snabbt och enkelt filtrera fram de alternativ som är SSF-godkända. Vi har dessutom en specifik sektion för dessa lås, så att du kan vara säker på att du väljer ett lås som uppfyller de krav som försäkringsbolagen ställer.

    För den som vill fördjupa sig i ämnet och förstå mer om vad som krävs för att ett cykellås ska bli SSF-godkänt, så finns en detaljerad genomgång. Där kan du läsa om de specifika testerna och kriterierna som ett lås måste uppfylla för att få detta godkännande, vilket kan vara till stor hjälp för att öka din kunskap om cykelsäkerhet och göra ett välgrundat val av cykellås.

  • Fick du svar på din fråga?