Vad bör jag ha för lufttryck på MTB?

  • Att hitta rätt lufttryck för dina cykeldäck är avgörande för en optimal cykelupplevelse. Börja med att titta på däckets sidovägg där tillverkaren oftast anger ett rekommenderat tryckintervall. Detta tryck kan vara angivet i enheterna PSI eller bar. Generellt behöver smalare däck ett högre lufttryck, medan bredare däck presterar bättre med ett lägre tryck.

    För mountainbike-däck finns det särskilda riktlinjer att följa. Låt oss säga att du har ett däck som är 55 mm brett. En lättare cyklist på omkring 60 kg kan finna att ett lufttryck på cirka 2 bar är passande, medan en tyngre cyklist på 85 kg kanske behöver justera trycket till mellan 3 och 4 bar för optimal prestanda. Om du cyklar i tekniskt krävande terräng kan ett lägre tryck på cirka 1,4-1,8 bar ge bättre grepp och stötdämpning. Det är dock viktigt att komma ihåg att ett lägre tryck kan öka risken för punktering.

    För att fördjupa din kunskap om lufttryck och hur du justerar det för olika typer av cykling, inklusive mountainbike, kan du utforska våra omfattande guider. Dessa innehåller detaljerade rekommendationer och praktiska tips som hjälper dig att justera däcktrycket för en förbättrad cykelupplevelse.

  • Fick du svar på din fråga?