Måste man köra in dubbdäck?

  • Att korrekt köra in dina nya cykeldäck är avgörande för att säkerställa deras prestanda och livslängd. Det är särskilt viktigt för dubbdäck, som behöver en speciell inkörningsperiod för att dubbar ska sätta sig ordentligt. Här är en steg-för-steg guide för att köra in dina dubbdäck korrekt:

    1. Börja med att pumpa upp dina dubbdäck till det högsta rekommenderade lufttrycket, vilket du hittar angivet på däckets sida.
    2. Ta en försiktig cykeltur på minst 15 kilometer på hårt underlag, såsom asfalt eller en isfri yta, för att ge dubbarna chansen att sätta sig.
    3. Under denna initiala inkörningsperiod, undvik att göra kraftiga accelerationer och hårda inbromsningar för att dubbarna ska kunna sätta sig ordentligt och inte skadas.

    Genom att följa dessa steg kan du försäkra dig om att dina dubbdäck är redo att ge dig optimalt grepp och säkerhet under dina vintercykelturer. Kom ihåg att alltid vara uppmärksam på däckens skick och att regelbundet kontrollera lufttrycket för bästa möjliga cykelupplevelse. Lycka till på vägarna!

  • Fick du svar på din fråga?