Är det viktigt med rätt storlek på hjälm?

• Att välja rätt storlek på din cykelhjälm är avgörande för optimalt skydd och komfort. Börja med att mäta huvudets omkrets för att fastställa din storlek. Använd ett måttband och placera det runt huvudet, strax ovanför öronen och mitt över pannan, där huvudet är som bredast. Se till att måttbandet ligger jämnt och inte vrids under mätningen. Avläs siffran och avrunda till närmaste hela centimeter.

Om du saknar måttband, använd ett snöre eller tråd för att mäta. Linda materialet runt huvudet på samma sätt, markera var ändarna träffar varandra, och mät sedan längden på snöret med en linjal eller tumstock.

Mät ditt huvuds omkrets i åtanke, använd vår storleksfiltrering för att hitta hjälmar som passar just dig. Välj alternativet för huvudstorlek i vårt filter och utforska de hjälmar som är tillgängliga i din storlek. Att välja en hjälm med rätt passform är essentiellt för att säkerställa att du känner dig trygg och bekväm under cykelturen.